2 maart 2011 kiezen Zeeuwen hun nieuwe vertegenwoordigers in Provinciale Staten.

Met het oog hierop schillen op 28 februari a.s. in Hulst

(locatie: frituur op de markt) ZeeuwsVlaamse kandidaat-statenleden van alle politieke partijen aardappelen voor uw gratis portie friet.

U kunt met deze kandidaten tussen 12 uur tot 13 uur van gedachten wisselen over hoe zij onze polders willen behouden. Dit alles onder het genot van een gratis portie frites die de beoogde Statenleden voor u hebben bereid. Zij werken graag mee en zijn enthousiast over deze actie.

Met deze actie willen de organisaties - verenigd in het platform Red onze Polders- niet alleen de cultuurhistorische maar ook de sociaal-economische meerwaarde van de polders en landbouwgronden onder de aandacht brengen van de nieuwe generatie kandidaat-statenleden.

Ander doel van de actie in Hulst is dat in Middelburg op 2 maart a.s. veel meer ZeeuwsVlaamse statenleden worden verkozen. Veel politieke partijen hebben hun ZeeuwsVlaamse kandidaten op een relatief lage plaats gezet. Als de ZeeuwsVlamingen eensgezind op ZeeuwsVlaamse kandidaten van hun eigen politieke partij stemmen maken we meer kans dat de cultuurhistorische en sociaal--economische meerwaarde van het polderlandschap wordt verdedigd.

De betrokken organisaties hebben geconstateerd dat in de verkiezingsprogramma's de meeste politieke partijen ontpolderen afwijzen. Dit geldt ook voor het onttrekken van goede landbouwgrond voor de zogeheten nieuwe natuur. De organisatoren van deze frituuractie zijn verheugd dat veel partijen deze standpunten zo duidelijk hebben verankerd in hun verkiezingsprogramma's.

Met uw aanwezigheid geeft u ook een duidelijk signaal aan uw kandidaat-statenlid dat zij hun woord moeten houden.