'Zeeland moet zich niet laten misbruiken

voor havenbelang Antwerpen.!!

 

 

Afbeelding
Het Zeeuwse Statenlid Johan Robesin. Foto: ANP

 

 

 

  DEN HAAG - De provincie moet politiek Den Haag duidelijk maken dat 'Zeeland zich niet laat misbruiken voor een schijnoperatie, die volgens de Europese Commissie op geen enkele wijze zal bijdragen aan verbetering van de estuariene natuur in de Westerschelde'. Die oproep doet Statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) aan het dagelijks provinciebestuur. Hij doet dat naar aanleiding van een interview met Hedwigepolder-eigenaar Gery de Cloedt in de PZC van afgelopen zaterdag. In dat gesprek zegt De Cloedt dat hij een brief heeft gekregen van de Europese Commissie die niet voor hem was bestemd. Daarin staat dat er in de Hedwigepolder geen estuariene natuur zal ontstaan na ontpoldering. Dat document zal De Cloedt gebruiken bij zijn juridisch verzet tegen het onder water zetten van de Hedwigepolder.Robesin vraagt Gedeputeerde Staten of ze de brief van de Europese Commissie kennen. Als De Cloedt de waarheid spreekt, is volgens Robesin 'de bodem onder het ontpolderbesluit van het kabinet en Kamer weggevallen'. Zeeland moet dan niet meewerken met de uitvoering van de ontpoldering en zich 'niet laten misbruiken om slechts het havenbelang van Antwerpen te dienen', aldus Robesin.

 Zo langzamerhand komen de echte feiten boven water! Wat deskundigen van "de kouwe grond" al lang weten is, dat op oneigenlijke speculaties en veronderstelde "waarheden" men heeft getracht ieder te misleiden.  De Politiek voorop! De verwoesting van de Hedwigepolder kost alleen maar  geld en blijft daarna steeds geld kosten. Het intact laten brengt steeds elk jaar opnieuw geld op voor de Staat.

Antwerpen wil zo graag de grootste containerhaven worden en verwoest daarom kostbare landbouwgrond, zonder de infra-structuur aan te kunnen pakken. Maakt van haar inwoners vluchtelingen in eigen land. Antwerpen komt natuurcompensatie te kort en krijgt de Nederlandse Staat zo zot om de Westerschelde te laten verdiepen en laat Nederland dan ook nog de schade hiervan opknappen. Welke verborgen agenda zit of zat hierachter? Of was het toenmalige Kabinet echt zo stom?