Het was een gezellig samenzijn met een leerzaamdeel en een vermakelijk gedeelte waarin dhr Piet  Brakman het publiek deed schaterlachen maar ook ontroerde.
De "Meisje, Dames" uit het bedreigde polder bij Rhoon verzamelden vele ondersteunende handtekeningen voor haar petitie.

Het is erg belangrijk als U goed op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen in de Scheldegebied om via onze website regelmatig de knop van "Ikmaakmezorgen" in te drukken waar dhr Leendert van Melle om kundige wijze ieder inzicht geeft rondom de problematiek van Antwerpen tot aan de Noordzee.

De luchtfietserij van gedreven natuurliefhebbers hebben immers in het verleden diverse  plannen gemaakt en goedgekeurd gekregen op oneigenlijke gronden, zonder even naar de nabije toekomst te kijken. De bomen groeiden blijkbaar tot de hemel!
Op de site "Ik maak me zorgen" van dhr van Melle " wordt het U allemaal veel meer duidelijk"

In de laatste  TV-uitzending van de 7 overstromingen"  bleek weer eens waar die gedrevenheid van onze goede natuurvrienden toe  kan leiden.
Met droge ogen en uitstralende wijsheid werd daarin op het laatst beweerd:

Dat de mensheid  in het verleden de grote fout heeft gemaakt,  door dijken aan te leggen rondom het hoog opgeslibde land, zoals nu in het gebied van de "De Saeftinge". weer zou kunnen plaats hebben.   Neen, we moeten nu gaan "oppolderen" !!

Het ontbrak er eigenlijk nog maar aan dat door die dame beweerd werd, dat we na 1 feruari 1953 een unieke kans hebben laten liggen.

De natuur is niet te stuiten, is niet in banen te leiden.
Alles wat weggebaggerd wordt legt de natuur weer op de plaatst waar het hoort.
Alle polders die onder water worden gezet, slibben binnen de kortste tijd weer vol!

U wordt uitgenodigd om het fotoalbum van Red de Polders te bekijken: 140118 ROP Baeckermat
140118 ROP Baeckermat
18 jan. 2014
van Red de Polders
Bericht van Red de Polders:
Hierbij foto's van de Nieuwjaarsreceptie