“ Bij het E.O-programma "Dit is de Dag" is het thema van de week:
BELGIE EN NEDERLAND - WAT HEBBEN WE NOG GEMEEN.

Maandag 8 augustus 2011 van 14:00 tot 15:30 'op radio 1 zitten in restaurant "De Kaai"

Eddy Bruijninckx, Erik van Hooydonk, Steven De Foer, Derk-Jan Eppink, Johan Robesin en Andre Diepenbroek aan tafel .

"Dit Is De Dag", is een talkshow met gevarieerde gasten uit het nieuws die worden bevraagd door twee bekende EO-presentatoren: Tijs van den Brink en Elsbeth Gruteke. De gesprekken zijn live, de toon is prettig-pittig.
Iedere uitzending trekken de verslaggevers erop uit voor een onderzoeksverhaal of een reportage met een menselijk gezicht uit binnen- of buitenland
.


Lees hier over meer op de webstek van dhr Leendert van Melle:

http://www.ikmaakmezorgen.nl/paginas/Krantenartikelen/Culturele-noodzaak-Scheldeverdieping.pdf


Intussen bereikte ons het volgende bericht:

Staatssecretaris Henk Bleker  van Landbouww vertrouwt op een akkoord met Vlaanderen en de Europese Commissie over het alternatief voor het ontpolderen van de Hedwigepolder.
Dit zegt zijn woordvoerder in een reactie op een artikel in de Volkskrant, waarin wordt gesteld dat de Commissie met een rechtszaak dreigt.
Sinds het kabinet op 17  juni koos voor een andere route dan ontpolderen,  overleggen  ambtenaren en de staatssecretaris zelf  met de Commissie en Vlaanderen. De informele brief van een lage Europese ambtenaar, waarin wordt gehint  op een inbreukprocedure bij het Europese Hof, dateert van 8 april en is volgens een woordvoerder van Bleker achterhaald. Men zegt niet te kunnen aangeven hoelang het nog gaat duren voor er
overeenstemming is.
De Commissie wil de door Bleker voorgestelde alternatieven onderzoeken en dat vergt zekerr tijd.

Bron:  pagina 5, 04-08-2011 © Het Financieel Dagblad