Van: Martina Philipsen

Onderwerp: radio 1

Datum: 20 juni 2013 16:21:43 GMT+02:00

Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."

Geweldig,

Goed he. Ja ik wist het wel. Het vraaggesprek ging niet over Hedwige.
Nee, Sfen Kokkelman stelde nogal laatdunkend,de overeenkomsten zijn toch allemaal al getekend. Met andere woorden: "Ach jullie acties veranderen toch niets meer aan de goedkeuring om te ontpolderen. Getekend is getekend. 

Je antwoord vond ik goed,dat er nog processen lopen, aangespannen door de eigenaar van de polder. En wat betreft getekend is getekend, en de Fyra dan?

Nu er toch min of meer wordt toegegeven dat na ontpoldering de aanleg van "laag dynamisch estuariene natuur"  binnen afzienbare tijd verandert in een gebied van slikken en schorren , dan denk ik dat de M.E.R. opnieuw geschreven moet worden. Het Deltaris rapport is hier heel duidelijk in. Vooraleer men tot grote onomkeerbare ingrepen overgaat, er veel meer onderzoek nodig is om de gestelde natuurdoelstelling te halen.

Deze ingrepen, ontpolderen dus, zouden weleens het omgekeerde doel tot gevolg kunnen hebben. Daarom moeten de natuurdoelstellingen zwart op wit komen. Immers de  "natuur Perkpolder Oost", mocht vernietigd worden, omdat er hogere natuurwaarden voor de langere termijn zijn toegekend aan laag dynamisch estuarine natuur. Wanneer al vast staat dat die natuurdoelen niet gehaald zullen worden, zijn er besluiten genomen op oneigenlijke gronden. En natuurlijk nu eens helder en duidelijk, om hoeveel ha. en welke natuurdoelstellingen,moeten er nog ingevuld worden door de provincie.

Zwart op wit.

Magda, geweldig, je hebt niet voor niets je kruisje gekregen

Met vriendelijke groet,

Martina Philipsen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.