Zaamslag, 23 februari 2008. 

NIEUWSBRIEF    ‘RED ONZE POLDERS'

Het actiecomité vraagt uw aandacht voor de volgende activiteiten: 

Zaterdag 1 maart zal het actiecomité een sponsoractie houden op de jaarmarkt te St.Jansteen vanaf 9.00 uur tot circa 15.00 uur. Er is een raadspel met mooie prijzen en er zijn stickers en t shirts te koop. Kom eens een kijkje nemen en help mee de kas te spekken, want deze is na de busreizen naar Den Haag zo goed als leeg. Een donatie, groot of klein, op rekeningnummer 1274.13.227 tnv mevr.J.T. Waverijn-Roelse te Philippine, ovv inzake "Red onze Polders" is natuurlijk ook zeer welkom.

 

In de PZC, zaterdag 23 februari lazen wij het artikel van prof. Louise Fresco, zij was tot 2006 assistent directeur-generaal van de FAO te Rome. In het betreffende artikel staan 4 stellingen, waarop gestemd kan worden via www.pzc.nl  of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via briefkaart naar Postbus 31 4460 AA Goes, onder vermelding van stellingen Fresco. 

De stellingen zijn:

  • Zeeland moet een voorbeeld worden van duurzaam leven
  • We betalen tegenwoordig veel te weinig voor ons voedsel
  • Het is onverantwoord landbouwgrond om te zetten in natuur
  • Zeeland moet snel zijn dijken verhogen

 

Op 4 maart houdt mevr. Fresco een lezing  "Ons dagelijks brood" met reacties op deze stellingen in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg, aanvang 20.00 uur. Om deze lezing bij te wonen kunt u dit bij het inleveren van uw reactie op de stellingen aangeven.

Al enkele weken trekt Jan Schuurman-Hess, oa bestuurslid De Levende Delta, op vrijdag te voet door Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg praat hij met passanten en bewoners van de streek over allerlei onderwerpen. Het ontpolderen en de gesprekken hierover komen vaak aan de orde. Zie de verslagen op www.devoettocht.pvda.nl

Aanstaande vrijdag 29 februari krijgt hij gezelschap van enkele Europarlementariërs. Na de wandeling wordt er in Hulst een publieksgesprek gehouden, aanvang 15.30 uur. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

Wij vragen u om hierbij aanwezig te zijn, zodat ook Europarlementariërs goed weten dat de mensen in Zeeland geen heil ziet in het ontpolderen ten faveure van vogels etc.

 

Graag tot ziens,

A.de Feijter

secr. "Red onze Polders"

tel 0115 431718